Gå til sidens hovedinnhold

Vraker kollektivterminal på Sletten

Artikkelen er over 1 år gammel

Bystyret vraket et forslag til ny kollektivterminal på Sletten. Den vil komme i veien for en bydelspark ved Tveitevannet.

Saken har sirkulert i administrasjonen og det politiske systemet i noen år nå. Onsdag landet et enstemmig bystyre på å vrake en ny kollektivterminal på Sletten selv om kommunens fagfolk anbefalte å bygge den.

– Det er gode grunner til at man velger å gå bort fra dette forslaget. Man har større tanker rundt dette området og ønsker å åpne det opp for barn og unge samtidig som vi vil gjøre det området rundt Slettebakken skole mer åpent og attraktivt, sier Arbeiderpartiets På Hafstad Thorsen.

Kollektivterminalen ville gjort at man økt busskapasiteten og gjort kollektivtilbudet på og rundt Sletten enda bedre. Det var derfor fagetaten anbefalte det, og byrådet anerkjente også dette i sin vurdering.

Terminalen var tenkt bygget i området hvor parkeringsplassen til Slettebakken skole ligger i dag. Den ville tatt opp hele parkeringsplassen og deler av grøntområdet ned mot Tveitevannet.

Dette området ønsker kommunen å gjøre til en del av en bydelspark i fremtiden. Byutviklingsbyråd Rune Bakervik (Ap) mener dessuten at busstilbudet på Sletten slik det er i dag fungerer godt. Nå stopper 3er-bussen like ved bybanestoppet.

Bystyret foreslo derfor å bare se på muligheten for å utvide fortauet ved dagens busstopp slik at gående slipper å gå ut i bybanesporet for å passere reisende som venter på bussen.

Kommentarer til denne saken