En råsterk Karsten Warholm viste Raj Benjamin ryggen under Diamond League-finalen i Zürich torsdag og er fortsatt ubeseiret på 400 meter hekk denne sesongen.

– Dette var helt fantastisk, det er nesten så jeg kjenner tårene presser på, sier Warholm til NRK etter løpet.

Seieren i Diamond League gir også ulsteinvikingen 50.000 dollar.

14 hundredeler bak Young

Sunnmøringen løp historiens nest beste 400 meter hekk og klokket inn til supertiden 46,92. Det er 14 hundredeler ned tiil Kevin Youngs verdensrekord på 46,78 fra 1992.

Warholms gamle personlige rekord var på 47,12.

– Vi gleder oss til nesten gang, men jeg hadde en dritdårlig hekk ni, sier den norske supermannen, som nå blir favoritt i VM i Doha. 

Endelig superduell

Nordmannen kom til torsdagens finale med fire Diamond League-seirer denne sesongen, men hadde til gode å møte mannen som ser ut til å bli hans hardeste konkurrent i kampen om VM-gullet i høst.

Ikke rart det var knyttet mye spenning til duellen i Zürich. Den gikk Warholm seirende ut av på fenomenalt vis.

 

Benjamin fikk tiden 46,98 og senket sin personlige rekord med fire hundredeler.

Warholm kom til torsdagens superduell med knepent sterkest årsbeste av de to superduellantene. Nordmannen hadde løpt på 47,12, mens Benjamin sto med 47,16.

Så tok han diamanten

Karsten Warholm ble nummer to i Diamond League-finalen både i 2018 og 2017. Begge ganger var han slått av Kyron McMaster.

Sesongens store mål for Warholm er VM i Doha. Mesterskapet går i månedsskiftet september-oktober, og 23-åringen er tittelforsvarer på spesialdistansen 400 meter hekk.

– Det er på tide at noen nærmer seg tidene mine. Det er 27 år siden jeg satt den rekorden, sier Kevin Yong til NRK.

– Karsten tar VM-gullet, mener han.