Selveste Lucia-dagen ble ikke så aller verst for dem som er glade i Åsane. Først kom nyheten om Kjetil Lone blir ny assistenttrener, og nå kan også en av lagets største profiler, Eirik Wollen Steen, bekrefte overfor BA at han tar to nye år i den oransje trøyen.

Kontrakten som egentlig løper ut ved nyttår, er forlenget til ut 2024.

– Jeg tror vi er mange som er revansjelystne etter forrige sesong. Jeg mener Åsane fortsatt kan utvikle seg mye, og det vil være med på, sier 29-åringen til BA.

– Og så er jeg jo veldig glad og takknemlig for at jeg kan ta fatt på min tiende sesong i Åsane. Det har blitt min familie nummer to, så det hadde sittet langt inne og ikke bli med videre, smiler midtstopperen.

For god for Åsane

Også sportssjef i Åsane, Kåre Ingebrigtsen, er glad for å få signaturen til lagets visekaptein i boks.

– Toppnivået til Eirik er det ingenting å si på. Det er langt over norsk 1. divisjon. Det er jo bare skadehistorikken hans som gjør at han spiller i Åsane. Så ærlige må vi være, sier trønderen.


– Får vi Eirik skadefri og i form, så vet vi hvilken forskjell han kan utgjøre for oss, fortsetter Ingebrigtsen, som hadde en meget god tirsdag med signeringene av både Wollen Steen og Kjetil Lone.

Fortsatt gjenstår det litt arbeid for sportssjefen før han kan ta juleferie. Emil Kalsaas, Kristoffer Valsvik og Bjarte Haugsdal er fortsatt på utgående kontrakt.

– Nå har vi fått to viktige brikker på plass, men jeg håper å være ferdig med det meste før jul. Når vi starter opp på nyåret skal trenerteam og minst 90 prosent av spillergruppen være satt.

Brukte tid

Eirik Wollen Steen startet bare 15 kamper i 2022, i en sesong der Åsane slapp inn sprøtt 67 baklengsmål og bare var fire poeng unna nedrykkskvalik. I tillegg til skadene som har plaget ham, har fanabuen blitt 29 år, er ferdig utdannet og har fått seg jobb.

– Jeg har brukt tiden til å tenke på hva jeg skal gjøre. Det er krevende å spille toppfotball, særlig når man ikke kan gjøre det på fulltid, sier Steen.

– Men da jeg hørte at Kjetil var klar, så gikk jeg rett opp på kontoret til Kåre og signerte, ler den tidligere Bodø/Glimt-spilleren.

– Det å få han inn med litt nye impulser, ny energi, det tror jeg blir bra oss. Og så hører jeg jo fra andre spillere at han er utrolig dyktig.